tisdag 2 november 2010

Irland.2.

- Vi är inte blöta, vi är dyngsura! sa ett av barnen på förskolan när jag vikarierade i fredags. Jag förstår precis vad de menar. Är alla kläder blöta och det känns som om man har duschat, då är man mer än blöt! Som ni kanske har gissat - Ja det regnar på Irland! Det REGNAR! Alltså ingen myt det där om att irländarna har dåligt väder... 

Dock hänger vi inte läpp för det, är ju trots allt ingen solsemester vi åkt iväg till. Vad kan man förvänta sig i november liksom??! Vi stannar inte inne heller, och då blir man såklart lite blöt (eller dyngsur) 

Det vräkte ner regn hela natten och hela morgonen. Man hann tänka - inte en vettig jävel är ute i sådant här väder, och det visade sig att vi hade rätt. Den enda som var ute på svärfar Jan som var ute och sprang som om ingenting hade hänt ;) Inte vettigt alltså! 

Dagen inleddes med frukostbuffé för åtta och fastän det var så trångt att man fick ta vägen via soffan så var det mysigt :) Gott med toast och te, känns verkligen lite engelskt (irländskt). Det där med vad som egentligen är irländskt och vad som är engelskt har varit en stor fråga under resan hitills - det mesta som de andra nämner som irländskt är sådant som jag förknippar med england - exempelvis fish and chips. 

Efter frukosten gav vi oss hur som helst ut på en promenad mot centrum. Ja vi blev blöta, men det regnade faktiskt liiite mindre än inatt. Vi hittade köpcentret till slut i alla fall och fick både handlat lite och fikat :) 

Ikväll blir det god middag för 10 (Jessica och hennes kille joinar) Ska bli intressant att se hur många som får plats i samma lägenhet ;) Vi bor egentligen i  två, men middagarna vill vi ju äta tillsammans och då får man sitta iknät på varandra!

Imorgon är det sedan dags för höjdpunkten av meningen av den här resan - Jessicas examen! Hon har sagt till oss att spela dumma svenskar när vi anländer då hon egentligen bara får ha två gäster närvarande. Vi ska allså låtsas inte förstå och gå in alla fall. Att spela dumma är nog det vi är bäst på så kan ju inte bli några problem ;) 

Efter examen ska vi sedan åka ut och titta på det hus som hon och Thomas håller på att bygga och det ska bli riktigt spännande, har ju hört så mycket om det :)

Inga kommentarer: